Sommerudflugt 2024 - By og Land - Midtfyn

Gå til indhold

Sommerudflugt 2024

Sommerudflugt 2024
Beretning om vellykket sommerudflugt til Årslev med
By & Land - Midtfyn fredag den 31. maj 2024 
 
Turen gik i år til Årslev, hvor der de seneste år er sket rigtigt meget.
 
Den kommunale planlægger Trine Hedegaard viste rundt i området omkring Polymeren, som er et utroligt spændende projekt, hvor bæredygtighed og borgerinddragelse er nogleordene for den udvikling, som området gennemgår. En del står færdigt, men nyt byggeri ved skolen er endnu igang.

Vi mødtes ved Kastanjen, som er en helt ny daginstitution – se kortudsnit ovenfor. Derefter så vi multibaneområdet ved idrætshallen. Området erstatter tidligere fodboldbaner, som er nedlagt i forbindelse med udvidelsen af Bøgehøjskolen. Vindinge Å afvander området, men kan ikke klare store regnmængder, så man har været nødt til at lave en del overfladebassiner, så man kan opsamle regnvand og senere sende det i åen. Disse bassiner er indtænkt som en del af området og ligger naturligt placeret som naturlige småsøer. I et af bassinerne er placeret en flydebro, så man kan komme tæt på vandets dyreliv.

Fra skolen fortsatte vi til boligområdet Sommerfuglen, hvor den første etape af fire er færdigbygget. Her så vi Portalbroen og Stien langs Vindinge Å. Her ligger Fællesdrivhuset, som er bygget af genbrugsmaterialer fra en ejendom, der måtte lade livet for en fornuftig vejføring i området. Huset er åbent for alle, og her kan man spise en picnic eller tage et hvil, så tager man en cykeltur til området kan man gøre ophold her.
 
Vi sluttede ved Polymeren , hvor vi indtog en sandwich fra Osteporten i Vinportens hyggelige lagerlokaler. Den Faberske Fond har velvilligt ydet os en støtte til det kulinariske.

En stor tak skal lyde til Trine Hedegaard, som  har været byplanlægger i hele forløbet og hvis fantastiske fortællinger om processen gjorde eftermiddagen til noget særligt. Vi mærkede tydeligt Trines engagement og kærlighed for området, hvor det hele startede med et nedlagt fabriksområde, med usle lokaler og kedeligt udseende. Nu et attraktivt område fuld af liv, med små hyggelige specialbutikker.

 

Skovmærkevej 17, 5750 Ringe - mail@byogland-midtfyn.dk - cvr: 43179225
Tilbage til indhold